Curriculum opstellen zoals Sir Ken Robinson hier zou willen?

7 mei dit jaar heeft de TED Talk Education plaats gevonden. Sir Ken Robinson was weer van de partij. Indrukwekkend!! Waar blijft de creativiteit en de feedback binnen MLI??

3 thoughts on “Curriculum opstellen zoals Sir Ken Robinson hier zou willen?

  1. Ja, Andrei dit is het wel! Mooi ook wat hij vertelt over de zogenaamde alternatieve oplossing voor de dropouts. Zou het ideale onderwijs er zo uit moeten zien? Ik denk hier al maanden over na. Wat is het juiste alternatief? Iedereen leert anders (Jarvis). We willen niet iedereen in hetzelfde keurslijf stoppen. We willen de studenten niet afstommen en ze allemaal op onze manier hetzelfde kunstje leren….Steeds meer leerlingen en studenten die de diagnose ADHD krijgen omdat ze zich niet kunnen concentreren op de zaken die ze “moeten” leren op school…. Ik wil dit graag in mijn ontwerp meenemen, maar ik ben er nog niet uit. Jij wel??

    • Eerlijk gezegd in mijn binnenste geef ik gelijk aan sir Ken. MIsschien is Home schooling de oplossing? ik weet het niet. of iets zoals de amish het doen? dat weet ik ook niet. maar zo groot zoals nu alles opgezet is met alle controle… geeft geen goed gevoel. Denk ook aan deze MLI. Ik vraag me af of de I nog terecht in de titel hoort. tot eind HBO is wat we doen strafbaar kopieren, nu dat we met bronvermelding doen is bijna wetenschappelijk. Diep in mijn hart geef ik gelijk aan Ken Robinson maar je merkt dat de maatschappij wil alleen sorten mensen en niet meer individueen. iedereen moet bestikert zijn, anders kunnen we niet meer functioneren. Innoveren en individuu zijn uit het oog verloren in onderwijs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s