HomoZap

Introductie Homo Zappiens, web 2.0 in Master Leren & Innoveren.

 

Mijn lessen; mijn bijdrage aan de Master is ingebed in de thema’s van de Leerarrangementen. Omdat de ontwikkeling van alles wat op het wereld wijde web gebeurt, razendsnel gaat en er een groot verschil is of kan zijn tussen de verschillende deelnemers is er veel mogelijk op vraag. Om een startbeeld te vormen vraag ik jullie een opdracht te maken voor de eerste bijeenkomt.

We beginnen met het arrangement Zin in leren. Het gaat bij mij dan om de invloed van digitale ontwikkelingen op zin in leren. Het gaat altijd om achterliggende gedachten, overwegingen, didactische argumenten, maar uiteindelijk ook over te gebruiken tools om leerlingen, studenten, te helpen bij hun leren.

Vervolgens aandacht voor onderzoek doen in LA5 en daarna LA2 waarin aandacht voor ontwerpen van onderwijs waarbij digitale didactiek centraal staat.

Mijn map in natschool; samenwerkruimte Samenwerken ML&I, Werkruimte, Homo Zappiens web 2.0.

Alles voor jullie staat in de map Bijeenkomsten, Groep 12 – 14. Daarin mappen met Lessen en daarbinnen Links, Materiaal. De eerste echte les is op 2 oktober. Jullie vinden daarvoor een les in de map en bijbehorend materiaal en eventueel directe links. Ik zet altijd een boodschap in het logboek over de komende les en eventuele aanwijzingen ter voorbereiding.

Voor de eerste bijeenkomst met mij graag het filmpje “IJsselgroep en Iselinge” ( http://vimeo.com/19739170 ) bekijken en naar aanleiding daarvan een stukje schrijven m.b.t. hoe je op dit moment aankijkt tegen digitale didactiek, social media, nieuwe media, tools om in de klas te gebruiken, gebruik maken van smartphones en tablets in de les enzovoort. Contact, beweging, vrijheid, speelplezier, vertelling. Sociale media, film en video, mobiele applicaties en devices, serious gaming en storytelling. In hoeverre ben je op de hoogte, maak je er gebruik van, hoe kijk je er tegenaan. Een kort maar krachtig stukje graag. En dit uploaden in de map Bijdragen mbt gebruik nieuwe media. Uiterlijk op 25 september a.u.b.

De samenwerkruimte wordt gebruikt voor beide leerjaren. Je vindt daarom in de afdeling Homo Zappiens in de map Materiaal nog een aantal andere mappen met daarin veel eerder opgenomen materiaal.  Soms zal ik daarnaar verwijzen in de lesopzet die je voor een les in Natschool kan vinden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s